Breathwork; de kracht van je adem.

Tijdens mijn sessie combineer ik heel graag Kundalini met Breathwork, of ook wel ademwerk genoemd.

Deze twee krachtige methodes gaan erg goed samen en kunnen elkaars effecten zelfs versterken. Om verschillende redenen:

  • Rust en Ontspanning

De ademoefeningen doe ik meestal voorafgaand de Kundalini sessie. Het helpt je vaak om even te landen en te ontspannen. Veel mensen hebben een drukke week gehad en belanden dan bij mij op de mat. De ademoefeningen dragen direct bij aan het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Een ontspannen lichaam en geest zijn gunstige omstandigheden voor Kundalini-activatie. Stress en spanning kunnen namelijk obstakels vormen voor de vrije stroom van energie.

  • Energiecirculatie

Kundalini Energy wordt vaak gezien als een krachtige levensenergie die in de basis van de wervelkolom sluimert. Ademoefeningen kunnen helpen bij het vergroten van de energiecirculatie in het lichaam. Die verbeterde circulatie kan dus ook de stroom van Kundalini Energie bevorderen, waardoor de activatie van deze energie wordt vergemakkelijkt.

  • Bewustwording van de Adem

Ademoefeningen richten zich op bewuste ademhaling, wat op zijn beurt leidt tot een dieper bewustzijn van het ademhalingsproces. Kundalini activatie gaat ook gepaard met een verhoogd bewustzijn, en het bewust worden van de ademhaling is een belangrijk onderdeel van deze spirituele reis. Het helpt bij het afstemmen op het huidige moment en op de innerlijke processen.

  • Chakra-Stimulatie:

Kundalini-energie stijgt op door de chakra’s, de energiecentra in het lichaam. Ademoefeningen kunnen specifieke chakra’s stimuleren door gerichte ademhaling. Bijvoorbeeld, diepe ademhaling in het gebied van de onderbuik kan de basischakra activeren, wat gunstig is voor de beweging van Kundalini.

  • Energiekanalen Openen

Ademoefeningen kunnen helpen bij het openen van de energiekanalen in het lichaam, waardoor de Kundalini-energie vrijer kan stromen. Wanneer de ademhalingstechnieken worden gecombineerd met bewuste intentie, kan dit de energiekanalen zuiveren en versterken, wat gunstig is voor het Kundalini-ontwakingsproces.

  • Spirituele Bewustwording

Beide praktijken bevorderen spirituele bewustwording. Beiden dragen bij aan een betere verbinding met jezelf. Het helpt bij het parkeren van je ego en je mind. Het reizen van je hoofd naar je hart. De combinatie van beide praktijken kan leiden tot een meer gebalanceerde, bewuste en energetische levensstijl.

Benieuwd naar de kracht Kundalini gecombineerd met de adem?
Neem een kijkje in mijn agenda voor evenementen en workshops. Het avontuur wacht!

Share:

Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

Social media

Meestgelezen blogs

Yes, stuur mij 1x per maand een lovenote!

Je ontvangt 1x per maand een berichtje van mij, met daarin de lessen die ik deze maand geleerd heb, inspiratie, ontwikkelingen en andere persoonlijke hersenspinsels. En natuurlijk de nieuwe events, zodat je altijd op tijd op de hoogte bent.