Wat is Kundalini Energie?

Na mijn eerste Kundalini ervaring was ik hooked! Wat een ervaring! Ik wilde er alles over weten en nog veel vaker ervaren. Ik bezocht Kundalini sessies door het hele land. En leerde van verschillende facilitators. Ik absorbeerde alles wat maar met de activatie van Kundalini Energie te maken heeft. En nog steeds. Ik besloot om de training te gaan volgen bij Pepita Luijten van Kundalini EnergySystem (KES). Inmiddels is samenwerken met mijn Kundalini Energie een levenstijl geworden en is het verweven in mijn dagelijkse praktijk. In dit blog leg ik je zo eenvoudig mogelijk uit wat Kundalini Energie is. En hoe jij het ook kan activeren.

Wat is Kundalini energie?

Het activeren van je kundalini-energie is een concept dat voornamelijk afkomstig is uit de hindoeïstische en yogafilosofie. Kundalini wordt vaak voorgesteld als een slapende energiebron die zich aan de basis van de wervelkolom bevindt. Die slapende bron wordt vaak gevisualiseerd met een slapende slang die opgerold in je onderrug ligt. Letterlijk betekent Kundalini ook “de opgerolde” in het Sanskriet.

Door middel van Kundalini Energie activaties, yoga, breathwork of meditatie kan de energiebron worden gewekt, waardoor het door de chakra’s omhoog stijgt en tot een Kundalini awakening kan leiden.

Waarom wil je je Kundalini Energie activeren?

Hier zijn enkele redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun kundalini-energie te activeren:

Energetische transformatie:

Alles is energie. Kundalini wordt gezien als een energiebron die aan de basis van je wervelkolom rust. Wanneer deze energie wordt gewekt en door de wervelkolom omhoog stijgt, dan kun je je voorstellen dat dit leidt tot een diepgaande energetische transformatie in het lichaam. Deze transformatie kan worden ervaren als een verhoogd gevoel van vitaliteit, bewustzijn en spirituele verbondenheid.

Bewustzijnsverruiming:

Het ontwaken van Kundalini Energie wordt vaak geassocieerd met een uitbreiding van het bewustzijn. Je komt dichter bij je kern. En dat klinkt vaag, maar wat ik zelf hiervan merk is dat ik tijdens een Kundalini sessie mijn mind en ego heel makkelijk kan parkeren. En echt kan ik doorvoelen wie ik werkerlijk ben. Ik kom beter bij mijn ware gevoel en diepere emoties. Het leidt tot een groter zelfbewustzijn en begrip van mijn innerlijke wereld.

Innerlijke kracht:

Kundalini wordt soms beschreven als de “slapende slang”. Ik vind de slapende godin mooier klinken 😊 En het ontwaken ervan wordt gezien als het ontgrendelen van je innerlijke kracht. Denk hierbij aan verbeterde creativiteit, intuïtie, mentale helderheid en spirituele inzichten. Dit hangt ook samen met de bewustzijnsverruiming uit de vorige alinea.

Chakra-balans:

Het ontwaken van Kundalini Energie wordt vaak geassocieerd met het in balans brengen van de chakra’s, de energiecentra in het lichaam. Een evenwichtige stroom van energie door de chakra’s wordt bevordert de algehele gezondheid en spirituele ontwikkeling.

Zelfrealisatie:

Een diepere spirituele ontwikkeling kan leiden tot zelfrealisatie, wat inhoudt dat je een dieper begrip krijgt van wie je werkelijk bent, los van ego en materiële identificaties. Dit wordt vaak gezien als het uiteindelijke doel bij het ontwaken van Kundalini Energie.

Kundalini Energie is niet slechts een spirituele trend; het is een transformerende kracht die diep kan doordringen in je dagelijks leven. Mijn persoonlijke reis met Kundalini heeft me niet alleen verrijkt, maar heeft ook mijn dagelijkse praktijk veranderd.

Ik nodig je van harte uit om samen deze levensenergie te verkennen. Maar ik doe dit altijd met respect en goede begeleiding. Jij weet zelf wanneer je er klaar voor bent.

En wanneer je dat bent, dan boek je hier een sessie. 

Share:

Email
WhatsApp
LinkedIn
Print

Social media

Meestgelezen blogs

Yes, stuur mij 1x per maand een lovenote!

Je ontvangt 1x per maand een berichtje van mij, met daarin de lessen die ik deze maand geleerd heb, inspiratie, ontwikkelingen en andere persoonlijke hersenspinsels. En natuurlijk de nieuwe events, zodat je altijd op tijd op de hoogte bent.