Wij vergeten gebeurtenissen, maar het lichaam niet.

Bodytension Release

Bodytension Release is niet zomaar een techniek, het is een diepgaande methode die je helpt om spanning en stress die vastzit in je lichaam, eindelijk los te laten. Veel mensen hebben al van alles geprobeerd—praten, therapie, coaching—maar niets lijkt echt te werken op de lange termijn. Dit komt omdat je lichaam vaak dingen vasthoudt die je hoofd niet kan oplossen.

Mijn methode richt zich juist op die fysieke en emotionele blokkades, zonder dat je keer op keer door oude trauma’s hoeft te gaan. Het is een manier om zowel fysiek als emotioneel echt los te laten, zodat je lichaam en geest weer in balans komen.

Stap 1: Breathwork

Waarom ademwerk?
We starten elke sessie met een ademreis. Ademhaling is de snelste manier om je zenuwstelsel te kalmeren en je lichaam een veilig gevoel te geven. Als je rustig en diep ademt, geef je je lichaam het signaal dat het veilig is om te ontspannen. De nervus vagus, een belangrijke zenuw in je lichaam, wordt geactiveerd en brengt je uit de stressmodus (sympathisch zenuwstelsel) naar een staat van rust en herstel (parasympathisch zenuwstelsel).

Wat doet ademwerk met je zenuwstelsel?
Door bewust je ademhaling te vertragen, wordt je hartslag lager, ontspant je lichaam en wordt je brein kalmer. Het is een effectieve manier om je zenuwstelsel uit de constante ‘vecht-of-vlucht-modus’ te halen. Je bereidt je lichaam hiermee voor op de diepere ontspanning die volgt in de Bodytension Release.

Stap 2: Bodytension Release 

Wat is Bodytension Release?
Na het ademwerk gaan we verder met specifieke lichaamsoefeningen die gericht zijn op het ontspannen van de psoas-spier en de fascia. Dit is de kern van de Bodytension Release-methode. Het doel is om opgebouwde spanning los te laten en diepere lagen van stress en emoties te bevrijden.

De psoas-spier

Wat is de psoas-spier?
De psoas-spier is een grote, diepgelegen spier die je onderrug met je benen verbindt. Wat veel mensen niet weten, is dat de psoas ook direct is verbonden met ons zenuwstelsel. Het is een reflexspier die reageert op gevaar of onveiligheid door zich aan te spannen. Bij stress en angst spant de psoas zich automatisch aan – zelfs als je je daar niet bewust van bent.

Een gespannen psoas houdt je lichaam in een staat van alertheid
Veel mensen weten niet hoe ze hun psoas kunnen ontspannen. Zolang deze spier gespannen blijft, staat je lichaam constant in een waakstand, klaar om te vechten of te vluchten. Dit houdt je zenuwstelsel in een staat van alertheid, wat lichamelijke klachten en gevoelens van stress kan veroorzaken.

Wist je dat?

Alle zoogdieren kunnen hun psoas-spier instinctief ontspannen na een stressvolle situatie – behalve mensen en dierentuindieren. Wij zijn de enige die die aangeboren vaardigheid zijn verloren.

Gelukkig kun je met de juiste oefeningen leren hoe je de psoas weer kunt loslaten en je lichaam uit die constante stressmodus halen.

Bodytension release

De voordelen van Bodytension Release 

Diepgaande lichamelijke verwerking: Soms helpt praten niet meer, maar zit spanning en stress vast in je lichaam. Mijn methode richt zich op het loslaten van die vastgezette spanning, zonder dat je eindeloos hoeft te praten of oude trauma’s hoeft te herbeleven.

Doorbreek emotionele blokkades: Waar je hoofd misschien geen uitweg ziet, weet je lichaam precies wat er nodig is. Krijg toegang tot die wijsheid van het lichaam, zodat je vastgezette emoties kunt loslaten.

Voorbij de ‘monkey mind’: Praattherapie kan je helpen om dingen te begrijpen, maar als het vastzit in je lichaam, is dat niet genoeg. Mijn methode gaat voorbij je denkende brein en werkt direct met je lichaam.

Geen herbeleven van trauma’s: Je hoeft niet steeds opnieuw door je pijn of trauma te gaan. Dit is een manier om los te laten zonder alles opnieuw op te rakelen. Het lichaam verwerkt en laat los op zijn eigen manier.

Wanneer is Bodytension Release iets voor jou?

Bodytension Release is voor jou als je voelt dat stress, spanning of emotionele blokkades zich in je lichaam hebben vastgezet. Je hebt al van alles geprobeerd, – coaching, therapie, praten – maar het lijkt niet genoeg. Misschien merk je dat je hoofd blijft ronddraaien zonder echte rust te vinden, of dat je lichaam nog steeds spanning vasthoudt, zelfs als je je best doet te ontspannen.

Als je klaar bent om een diepere laag aan te boren en de spanning fysiek los te laten, zonder er eindeloos over te praten, dan is Bodytension Release de krachtige oplossing die je zoekt.